Inloggen Account aanmaken

Energiebronnen opbouwen

Energiebronnen opbouwen

Energie opdoen kan zowel binnen als buiten je werk. Een leefstijl met voldoende ontspanning, beweging en gezonde voeding geeft extra kracht. Binnen je werk is het belangrijk dat je een idee hebt waar je naartoe zou willen, hoe je jezelf wilt ontwikkelen.

Werkplezier vergroten

Stel je voor dat je een kilometer moet hardlopen. Voor de een is dat erg zwaar, voor de ander een fluitje van een cent. Voor de mentale belasting van het nieuwe werken geldt iets soortgelijks. Hoe zwaar het is hangt niet alleen af van het werken zelf, maar ook van je mentale en lichamelijke veerkracht. De energie die je hebt hangt af van je conditie én van wat je ermee doet. Als je ergens geen zin in hebt, ben je het snel beu en voel je je moe. Maar als je werkt met plezier, dan stroomt de energie vrijer. Het is daarom belangrijk te ontdekken op welke manier je je werkplezier kan versterken.

Aan de slag met Werkplezier vergroten >>

Energie opdoen

Wanneer de balans tussen je inspannen en energie opladen verstoord is, kan het nieuwe werken je allemaal te veel worden. Vermoeidheid of uitputting zijn dus niet alleen het gevolg van te veel inspanning. Werkstress hoopt zich alleen op als er tussendoor onvoldoende tijd wordt genomen voor herstel. In dit onderdeel plan je acties die de batterij weer opladen.

Aan de slag met Energie opdoen >>

 

Wil je de zelfhulpmodule vanaf het begin volgen omdat je graag op verschillende onderdelen de voordelen van het nieuwe werken wil leren te benutten en de nadelen wil leren verzachten of wegnemen? Dat kan natuurlijk ook: start de zelfhulpmodule. Of lees eerst meer informatie over de zelfhulpmodule.