Inloggen Account aanmaken

Hulp vragen en doorzetten

Hulp vragen en doorzetten

Vraag hulp wanneer dat nodig is. De zelfstandigheid die het nieuwe werken van je vraag, betekent niet dat je het altijd alleen moet doen. En besef je dat het volhouden van verandering vaak moeilijker is dan het volhouden daarvan. Beiden kan je oefenen.

Doe het niet alleen

Je maakt het nieuwe werken leuker door waar mogelijk dingen aan te passen in je werksituatie en werkzaamheden. Probeer wel een balans te vinden: je hoeft niet alles zelf te doen. Hulp vragen en problemen bespreekbaar maken schept duidelijkheid en rust voor jezelf en je collega’s. Als je hulp vraagt, wees dan duidelijk in je behoeftes. Zelfstandig werken lukt beter als je je laat helpen door anderen.

Aan de slag met Doe het niet alleen >>

Verandering volhouden

Hoe hou je een verandering vol? Vaak lukt het wel een tijdje rustiger aan te doen, maar val je makkelijk terug in je oude gewoonten. Het onderdeel Hoe nu verder kan je helpen bereikte verbeteringen vol te houden. Je denkt na over struikelblokken bij het vasthouden van verandering, vanuit het vertrouwen dat het je gaat lukken meer plezier te beleven aan het nieuwe werken.

Aan de slag met Hoe nu verder? >>

Kijk ook op burnout.mirro.nl

Als je problemen hebt met het nieuwe werken die niet oplosbaar zijn door jou, dan kan het uitkomst bieden om de onoplosbare problemen te accepteren. Je piekert niet langer over zaken die je niet veranderen kunt. Door te accepteren schep je afstand tot de situatie, waardoor deze draaglijker wordt. Laat het los. In het onderdeel Acceptatie van de website burnout.mirro.nl, kun je leren hoe je dat kan doen.

Aan de slag met Acceptatie op burnout.mirro.nl >>


Wil je de zelfhulpmodule vanaf het begin volgen omdat je graag op verschillende onderdelen de voordelen van het nieuwe werken wil leren te benutten en de nadelen wil leren verzachten of wegnemen? Dat kan natuurlijk ook: start de zelfhulpmodule. Of lees eerst meer informatie over de zelfhulpmodule.